Festivalul Pietrarilor - Ediția a II-a
Eveniment organizat de Primăria Slănic Moldova în sprijinul locuitorilor care se ocupă cu această grea dar frumoasă meserie. Această manifestare oferă atât localnicilor cât și turiștilor aflați în stațiune prilejul ca pe lângă întâlnirea cu muzica, jocul și voia bună, să poată admira cele mai reușite lucrări ale pietrarilor.
Încă de la începuturi, cireșoienii se ocupau cu cioplitul în piatră grație resurselor oferite de munții din împrejurimi. Calcarul întărit, cu diferite nuanțe dinspre galben pal spre maroniu închis este foarte căutat datorită numeroaselor facilități pe care le oferă: rezistență, aspect plăcut, durabilitate, ș.a.
Piatra a stat la baza construirii stațiunii Slănic Moldova, nu numai la consolidarea clădirilor dar și la înfrumusețarea lor, placajul din piatra de calcar oferind un aspect deosebit, aparte. Cazinoul, complexul Cerdac, Mofeta de la izvoare, sunt doar câteva exemple. Biserica din Cireșoaia este construită tot din această piatră, reprezentând o adevărată bijuterie arhitecturală cu o rezonanță și o acustică deosebită. Tot din piatră a fost ridicat și Monumentul Eroilor de pe Măgura, bineînțeles de meșteșugarii cireșoieni.